Kinderen

Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
Rond de leeftijd van 2.5 jaar heeft uw kind een volgroeid melkgebit. Het is verstandig al vanaf de tweede verjaardag een tandarts te bezoeken.
Bij het eerste bezoek ligt de aandacht vooral op het laten wennen. Indien mogelijk wordt er even in de mond gekeken. Alles gebeurt spelenderwijs. Door een rustige benadering willen we leren dat een bezoek aan de tandarts niet spannend of eng hoeft te zijn.

Aan preventie, poetsinstructie en uitleg wordt veel aandacht besteed. Op basis van een inschatting van het cariësrisico worden er -in overleg- röntgenfoto’s gemaakt, worden blijvende kiezen geseald en/of wordt er fluoride aangebracht, om op deze manier kans op cariës te verlagen.

Wanneer uw kind terug moet komen voor een behandeling van een gaatje, of mogelijk het laten verwijderen van een tand of kies, kan er voorafgaand aan deze behandeling een speelsessie gepland worden. Tijdens deze afspraak wordt spelenderwijs uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk zal gaan. De ervaring leert dat kinderen (en ook ouders) dit als zeer prettig ervaren en het maakt de behandeling uiteindelijk vaak een stuk makkelijker.

Helaas gebeurt het wel eens dat onze praktijk niet de juiste plek is voor uw kind om behandeld te worden. Dit kan zijn doordat de problematiek erg groot is, of dat het ons niet lukt de angst van uw kind weg te nemen. Wij zullen dan, in overleg, uw kind naar een van onze vaste verwijspraktijken sturen, waar gespecialiseerde kindertandartsen werkzaam zijn.